storks
Hladilni sistemi FOGCO
  Hlajenje

hlajenje

Kvalitetni sistemi megljenja za poklicne izvajalce Zunanji sistemi za megljenje se že desetletja učinkovito rabijo v zunanjih hladilnih aplikacijah. Kadar so ti sistemi pravilno zasnovani in nameščeni, lahko znižajo zunanjo temperaturo do 22 stopinj Celzija, ne da bi se pri tem vidno povečala relativna vlaga.
Uporabljajo se v restavracijah, zabaviščnih parkih, hotelih in zdraviliščih, arenah z gledalci,na teniških igriščih in igriščih za golf, na ladjah in v prikolicah, pri vodometih, slapovih in na terasah. Ker se uporablja 70 Bar, je možno vodne kapljice razpršiti na samo 5 mikronov (5 milijonink metra) v premeru. Pri tem pride do 'hitrega izparevanja', kar zniža temperaturo v okolju. Ta proces, znan kot 'termična dinamika', je učinkovit zato, ker voda za izparevanje potrebuje energijo (600 kalorij toplote je potrebnih za izparitev 1 grama vode). Posledica te izmenjave energije je nižja temperatura.

Splošna učinkovitost sistema je odvisna od obstoječe temperature in odstotku vlage. Ko se temperatura dvigne (idealna temperatura je med 30 in 45 stopinjami Celzija) in odstotek vlage upade (če je raven vlage nad 90%, potem je delovanje sistema zanemarljivo, pri 40-90% deluje dobro, pod 40% pa odlično), ima lahko sistem izreden vpliv. Tako kot pri kateremkoli drugem izparitvenem hladilnem postopku velja: več ko vlage izpari, boljše je hlajenje.